Preflex inbouwdozen: een perfecte fit

Preflex, onderdeel van de Pipelife groep en de specialist in voorbedrade buizen lanceert zijn eigen inbouwdoos.
Het Preflex assortiment wordt al jaren gestaag uitgebreid met kwaliteitsvolle elektro-oplossingen. Een eigen inbouwdoos kon niet veel langer uitblijven.

Made in Belgium

De Preflex inbouwdozen zijn 100% Belgisch en zijn ontworpen in de Pipelife fabriek in het Henegouwse Seneffe. Hier worden de Preflex inbouwdozen ook geproduceerd.
De knowhow van het spuitgieten heeft Pipelife ruimschoots in huis. Preflex voegde daar het wensenpakket van de elektro-installateur aan toe om een inbouwdoos voor metselwerk te creëren die op alle vlakken aan de verwachtingen van de installateur moet voldoen.

Inbouwdiepte van 50cm

De Preflex inbouwdozen hebben een inbouwdiepte van 50cm en kregen zo hun verkorte benaming PB50. De PB50 blinkt uit in vormvastheid en stevigheid en kan probleemloos in serie geplaatst worden. Natuurlijk zijn er voldoende ingangen voorzien voor het doorvoeren van elektrobuizen en kabels.

Klauwen en schroeven

Met de PB50 brengt Preflex een inbouwdoos die speciaal ontwikkeld werd voor een snelle en eenvoudige montage van diverse types schakelaars en stopcontacten.
Een verhoogd geribd oppervlak biedt extra grip aan apparaten met klauwen en is tegelijkertijd voorzien van schroefgaten. De PB50 is m.a.w. een allrounder die voor elk apparaat- of installatietype past.
Voor de installateur die altijd kiest voor de montage van zijn schakelmateriaal met klauwen, is er ook een model zonder schroeven, de PB50SV.