Gidsen in transformatie en transitie

De elektriciteitswereld zit midden in een ongeziene transformatie: de transitie naar duurzame energie is onomkeerbaar ingezet. Fossiele brandstoffen maken plaats voor hernieuwbare energie en gebouwtechnieken worden steeds vaker geëlektrificeerd en geconnecteerd. Eindklanten kiezen voor duurzaamheid en willen bewuster omgaan met energie, terwijl ze comfortabel willen wonen en leven. Nieuwe technieken als zonnepanelen, laadpalen en warmtepompen zijn daarbij niet weg te denken, maar roepen zowel bij uw klanten als bij u heel wat vragen op. Hoe vindt u antwoorden?

Hier zien wij een unieke rol voor de Gibed-groothandels. Wij zijn al lang niet meer alleen de zaak waar u kabel, stopcontacten en schakelaars koopt. Uw groothandelaar is vandaag een kennispartner: een specialist die samen met u op zoek gaat naar antwoorden op de complexe uitdagingen waarvoor klanten en een veranderende markt u stellen.

Duurzaamheid en digitalisering
Die uitdagingen vallen in twee grote categorieën, maar kunnen eigenlijk niet los van elkaar gezien worden. Enerzijds kiezen klanten bewust voor duurzame energie. Zonnepanelen, warmtepompen en thuisbatterijen worden de standaard in nieuwbouw en renovatie. Ook laadoplossingen voor elektrische voertuigen mogen niet ontbreken. Al die toepassingen stellen hogere technische eisen aan een elektrische installatie. Anderzijds beschikken die technieken over digitale connectiviteit, waardoor ze met elkaar en de rest van de woning, zoals de verlichting en witgoed, communiceren. Op die manier verbruiken ze de beschikbare energie zo efficiënt en zuinig mogelijk, zonder dat de eindklant inboet aan comfort. Dat betekent dat een installateur vandaag ook een programmeur zou moeten zijn.

Specialisten aan uw zijde
U staat er gelukkig niet alleen voor. In alle Gibed-groothandels vindt u experts in die nieuwe gebouwtechnieken. Zij helpen u bij het uitwerken van de installatie en zoeken samen met u de meest passende oplossing in de assortimenten van de verschillende partners. Meer en meer verzamelen collega’s van verschillende leden zich ook in specifieke kenniscellen, zoals de lichtcel of de solarcel. Daar delen ze kennis en ervaringen om elkaars expertise te versterken. En dat komt de projecten bij elke groothandel ten goede. Uit die samenwerking ontstaat de unieke kracht van de Gibed-groep. Ze maakt dat we vandaag veel meer zijn dan een aankooporganisatie.

One-stop solar shop
Het bestaan van de solarcel bevestigt dat zonnepanelen aan een flinke opmars bezig zijn bij de Gibed-groothandels. Ze zijn allemaal overtuigd van het belang van deze technologie om de energietransitie mogelijk te maken. De solarcel zoekt de meest kwalitatieve componenten voor installaties. Na zorgvuldig onderzoek begonnen enkele leden pv-panelen in stock te nemen. Al snel volgden zo goed als al onze groothandels. Dat zorgt ervoor dat de panelen vandaag niet langer per pallet, maar per container geleverd worden. Dankzij het uitgelezen solar-aanbod worden de Gibed-groothandels nog meer een one-stop shop.

De kracht van communicatie
Het groepsgevoel tussen de Gibed-leden is sterker dan ooit tevoren. Dat willen we ook uitdragen in onze communicatie. We laten via allerhande kanalen zien wat leeft in de verschillende groothandels. Op die manier delen we belangrijke informatie en zetten we realisaties van onze klanten – u dus – in de kijker. Want wij zijn net zo trots als u op uw werk.

Via sociale media geven we onze groothandels nog meer een gezicht en zorgen we voor een extra kanaal om in dialoog te gaan met installateurs. Daarnaast blijven we samen met onze partners zorgen voor relevante opleidingen. Wilt u er volgende keer ook bij zijn? Hou de online eventkalender in de gaten voor meer activiteiten en volg onze sociale media.

Al die inspanningen maken van ons specialisten met een gezicht. Dankzij uw Gibed-groothandel gaat u met nog meer vertrouwen de grootste uitdagingen aan.