Hoogwaardige kwaliteit.

Het Belgische wagenpark is sterk aan het elektrificeren. Performante laadoplossingen zijn dus broodnodig. Precies die toepassingen ontwikkelt ABL. Vander Elst, importeur van elektrotechnisch installatiemateriaal, werkt sinds kort samen met deze Duitse pionier. De bedrijven willen de Belgische installatiemarkt voorzien van laadinfrastructuur die veilig, snel, duurzaam en gebruiksvriendelijk is.

ABL Duitsland heeft meer dan 100 jaar ervaring in connectivity. Zo ontwikkelde bedrijfsoprichter Albert Büttner in 1925 de SCHUKO-stekker. “Dat is vandaag wereldwijd de meest gebruikte standaard voor stekkerapparaten. Innovatie zit dus in onze genen. Die traditie zetten we nu verder met oplossingen op gebied van e-moblility”, aldus Jacques Hoskam, Head of Sales Benelux bij ABL.
ABL biedt een breed scala aan wallboxen en laadpalen voor residentieel, semi-residentieel en openbaar gebruik. Het is in Noorwegen, het land met de hoogste dichtheid van elektrische voertuigen ter wereld, marktleider in het wallbox-segment.

Innovatie en service
Vander Elst is enthousiast over de samenwerking met ABL Duitsland. Luc Vanneste, Head of Product Management & Innovation bij Vander Elst: “Als authentiek challenger in de elektrotechnische markt vertegenwoordigen wij internationale topmerken die een kwalitatief alternatief bieden voor de gevestigde waarden. ABL is zo’n merk. Wij geloven rotsvast in hun aanbod. Waarmee zij een verschil maken? Hun innovaties en een uitstekende serviceflow.”

Oplossingen aanbieden
De nieuwe samenwerking biedt beide bedrijven, maar ook klanten heel wat voordelen. “Vander Elst heeft de technische en de commerciële kennis van de Belgische markt. Iets wat voor ons als Duits familiebedrijf erg belangrijk is. Het is ook een langetermijnpartner die gelooft in dezelfde waarden: geen producten maar oplossingen aanbieden aan klanten. Samen staan we hen bij in het ganse traject”, vertelt Jacques Hoskam.

Vander Elst en ABL kijken uit naar een succesvolle samenwerking die zal zorgen voor meer hoogwaardige laadinfrastructuur op de Belgische markt. De producten van ABL, AC-laadstations eMH1 en eM4 Twin, zijn beschikbaar bij uw vertrouwde Gibed-groothandel via Vander Elst.