Overspanningsbeveiliging

Overspanning is niet zonder gevaar. Het is dus belangrijk om de risico’s in kaart te brengen en te beheersen. Want met een relatief kleine investering voorkomen klanten mogelijk schade die stukken duurder uitdraait.

Overspanningsbeveiliging duidt op de bescherming tegen hoge spanningspieken door directe en indirecte blikseminslag en schakelhandelingen. Naast de elektrische installatie is het aangewezen om ook data-, telecommunicatie-
en coaxleidingen te beschermen.

Decennia ervaring

Bij Phoenix Contact vindt u een veelzijdig productgamma voor al die noden. Dit honderdjarige Duitse familiebedrijf ontwikkelt al sinds de jaren zeventig overspanningsbeveiligingen. Recent lanceerde het zijn nieuwste module met carbontechnologie: Type 1+2+3 SPD voor universeel gebruik.

Met de nieuwe FLT-MB gecombineerde bliksemstroom-en overspanningsbeveiligers op het voedingspunt van uw laagspanningsinstallatie bent u gerust. De compacte vonkbrugtechnologie vangt bliksemstromen veilig op en beperkt
piekspanningen. De energiecoördinatie met stroomafwaartse overspanningsbeveiligingen van Phoenix Contact is gewaarborgd.

Multi-inzetbaar

De compacte modules zijn inzetbaar in alle voedingssystemen met een nominale spanning van 230/400 V AC. U plaatst ze zowel in industriële installaties met beperkte ruimte als in nieuwe installaties en retrofits in residentiële en functionele gebouwen. Het beveiligingscircuit ondersteunt universeel gebruik in TN- en TT-systemen. Afhankelijk van de uitvoering voldoet de ontladingscapaciteit aan de eisen van alle bliksembeveiligingsklassen. Zo beschermen de modules uw installatie betrouwbaar tegen de gevolgen van directe blikseminslag.

De ingekapselde vonkbrug, vrij van lek- en volgstroom, beperkt overspanningen tot overspanningscategorie II. Zo zijn niet alleen de stroomverdeling en de vaste installatie binnen de beschermingszone beschermd, maar ook de eindapparaten. En dankzij de robuuste en onderhoudsvrije vonkbrug is de FLT-MB ook ideaal voor blootgestelde locaties en hoge bliksemdichtheden.

DC, PV en EV

Phoenix Contact helpt uw klanten de overstap naar groene energie te maken. Met overspanningsbeveiligingen voor pv-installaties, gelijkstroom en laadpalen zorgt het bedrijf ervoor dat zij veilig en gerust leven en werken in een toekomstbestendig gebouw. De specialisten van Phoenix Contact adviseren u met plezier over de juiste overspanningsbeveiliging.