Elecpro – elektrificatie-experts

De installatie van morgen is een slimme installatie die werkt op hernieuwbare energie. Alle gebouwtechnieken worden geëlektrificeerd en geconnecteerd. Als installateur is het een hele uitdaging om de juiste materialen te vinden en mee te blijven met al die technologische innovaties. Gelukkig is er Elecpro Cuypers, waar specialisten u met raad en daad bijstaan.

“Elecpro Cuypers blijft elke dag evolueren, en dat al dertig jaar lang. Vandaag richten we ons heel bewust op hernieuwbare energie. Daarvoor hebben we een afdeling speciale technieken opgericht. We verkochten altijd al zulke oplossingen, maar vandaag hebben we er een gespecialiseerd team voor in huis”, begint Philippe Cuypers.

Luc Matholet is verantwoordelijk voor deze afdeling: “We richten ons specifiek op nieuwe technieken als fotovoltaïsche panelen, laadpalen en warmtepompen. Zulke innovaties zullen in de nabije toekomst meer en meer samenwerken met elkaar als een geïntegreerde slimme installatie. Aangezien we dicht bij de elektroprofessional staan, zijn we ideaal geplaatst om hen te helpen bij alle uitdagingen die bij de energietransitie komen kijken. We willen daarin een voorloper en een gids zijn.”

Expertise in voorraad
Het is de taak van de groothandel om de juiste leveranciers en materialen te selecteren en installateurs bij te staan met advies, klinkt het eensgezind. “Slimme woningen worden nu eenmaal belangrijker voor eindklanten. Ze zijn zich bewust van de klimaatkwestie en willen slimmer omgaan met energie. Installateurs die aan die vraag tegemoetkomen met complete installaties, zullen het verschil maken. Het is zeker zo dat mensen aan hun portefeuille denken wanneer ze bouwen, maar uiteindelijk zijn energiezuinige technieken goedkoper op lange termijn. En ook voor bestaande woningen hebben we oplossingen voor energiemanagement in huis”, vertelt Luc.

Om installateurs vlot te voorzien van al deze speciale technieken, investeerde Elecpro Cuypers in een uitbreiding van de magazijnruimte en een nieuwe vrachtwagen om klanten zelf te beleveren. Want naast technische kennis zijn ook een ruime voorraad en betrouwbare leveringen essentieel om professionals een optimale en gepersonaliseerde service te bieden.

Commercieel verantwoordelijke
Om die persoonlijke service nog verder te versterken, ging Elecpro Cuypers op zoek naar een commercieel verantwoordelijke. “Die medewerker biedt onze vertegenwoordigers en verkoopteams de juiste omkadering”, verduidelijkt Thibault Dugauthier. “Onze nieuwe collega coördineert de teams, zorgt ervoor dat er een centraal aanspreekpunt is en dat we onze klanten proactief benaderen. Zo beschikken ze nog vlotter over de juiste materialen om van hun projecten een succes te maken.”

www.elecprocuypers.be