Govaerts – Projectprofessionals

Een metropool en havenstad als Antwerpen stelt installatiebedrijven voor een brede waaier aan uitdagingen. Residentieel, tertiair, horeca, hospitality, musea, retail, industrie: er zijn projecten in zo goed als elke sector. En elektrogroothandel Govaerts heeft de knowhow in huis om elk ervan tot een goed einde te brengen.

Eerst en vooral is er het technisch onderlegde team aan de balie. Zij bieden de dagelijkse service en zoeken mee naar oplossingen voor courante noden van installateurs. Daarnaast zijn er de medewerkers van het projectteam. Zij staan klanten bij met raad en daad tijdens de voorstudie en uitvoering van zelfs de meest complexe uitdagingen. Tijd om nader kennis te maken!

Verlicht volgens de voorschriften
Sofie Arnouts is specialiste in technische en functionele verlichting. En daar is in Antwerpen, met zijn haven en industrie, veel nood aan. Sofie: “Of het nu gaat om bedrijfshallen, fabrieksterreinen of kaaien: er zijn steeds normen waaraan de verlichting moet voldoen. Ik zorg voor de nodige studies en berekeningen en zoek vervolgens passende toestellen. Vandaag maken bedrijven de overstap van gasontladingslampen naar led. Niet alleen op hun terreinen: ook de verlichting op havenkranen wordt systematisch vervangen. We hebben lang achter het juiste armatuur gezocht, maar intussen lopen deze projecten vlot binnen.”

Sfeerschepper
Ook Koen Van Puyvelde is lichtspecialist. Hij richt zich op high-end residentiële en kantoorprojecten. Zo zorgde hij recent voor verlichting op maat voor het nieuwe kantoor van een interimbureau. Maar ook in outdoorverlichting is hij al jarenlang thuis, zoals verderop in dit magazine blijkt. En zelfs kunstwerken zet hij in de spotlights. “Ik wil vooral sferen en dramatiek creëren. Juist geplaatste toestellen zorgen voor een wauw-effect en laten klanten hun tuin en de objecten erin op een heel andere manier beleven. Om dat te realiseren, ga ik zeer hands-on te werk. Ik plaats bijvoorbeeld testspots om mijn voorstellen meteen inzichtelijk te maken. Ook tijdens de opstart en uitvoering van de werf blijf ik nauw betrokken”, vertelt Koen.

Lichtarchitect
Ook Michel De Nyn is lichtspecialist. Hij richt zich op het architecturale spectrum. Samen met architecten of ontwerpbureaus voorziet hij high-end projecten van hoogwaardige verlichting, en dat van eerste concept tot uitvoering. Maatwerk gaat hij allesbehalve uit de weg. Meer nog: Michel ontwerpt zelf architecturale verlichtingstoestellen voor verschillende fabrikanten. Michel: “De functionaliteit is altijd de basis van het ontwerp. Ik kies voor pure, elegante en duurzame ontwerpen die voldoen aan de wensen van de opdrachtgever. Het eindresultaat moet passen binnen het totaalconcept en wil ik met trots afleveren.”

Complete integratie
Ook voor gebouwautomatisering heeft Govaerts expertise in huis. Dat is het actieterrein van Ben Van Kempen: “Ik verzorg de sturing en toegangscontrole in woningen, horecazaken, winkels en kantoren. Recent ontwierp ik de volledige automatisering met KNX en de toegangscontrole in een gebouw met een tiental luxeappartementen. Ik buig me ook over laadinfrastructuur voor elektrische voertuigen: in het bijzonder de slimme laadpalen die geïntegreerd zijn met de rest van de installatie, voor een optimaal energieverbruik.”

De specialisten van het projectteam van Govaerts werken zelden alleen. Regelmatig nemen ze samen een project in handen om complete oplossingen te bieden op het vlak van verlichting, gebouwautomatisering en duurzame energieconsumptie.

Contacteer ons