Magic gel

Om kabels buitenshuis veilig te verbinden, stoppen we ze in aftakdozen opgevuld met een isolerend vulmiddel. Nog al te vaak doen we dat met hars. Maar er zijn betere alternatieven.

Hars is giftig en zorgt voor vlekken op de huid, kleding of oppervlakken. Het duurt lang om uit te harden en begint na verloop van tijd te barsten. En wanneer er bijkomende verbindingen nodig zijn, moet u een volledig nieuwe aftakdoos opvullen. Maar er is ook een alternatief: Magic gel van Raytech.

De voordelen
De gel is eenvoudig te doseren voor elke toepassing. U giet gewoon een gelijke hoeveelheid van de twee componenten in de mengbeker. De geopende flessen blijven onbeperkt houdbaar. Dit in tegenstelling tot hars, waarvan u vaak resten moet weggooien.

Bovendien hardt Magic gel in enkele minuten uit. Zo spaart u heel wat tijd uit. Het is ook niet giftig en eventuele vlekken wast u eenvoudig af.

Gel maakt het eenvoudig om aanpassingen te doen. U verwijdert de gel snel en giet nadien de aftakdoos weer op. Sommige types Magic gel kunt u zelfs opnieuw gebruiken.

Tot slot blijft Magic gel elastisch. Dat betekent dat de gel beter bestand is tegen trillingen. Zo blijft de waterdichtheid IP68 gegarandeerd.

Welk type Magic gel?
Er zijn verschillende types Magic gel, zodat u een product heeft voor elke toepassing.

  • De reguliere Magic gel is breed inzetbaar op buitenmuren, in tuinen, in kelders, in de buurt van zwembaden en zelfs tot 1 meter onder water.
  • De Magic Power gel is nog krachtiger en bovendien herbruikbaar.
  • De Ray gel is transparant en ideaal om printplaten, leds of displays te beschermen.
  • Wonder gel gebruikt u zonder voorbereiding met een klassieke siliconenspuit.
  • Techno gel gum is gel met de eigenschappen van rubber. Het is nog meer flexibel en elastisch en biedt de hoogste bescherming tegen water en vocht, net als een grote resistentie tegen trillingen en schokken.
  • Magic rubber, tot slot, is vloeibaar isolerend rubber met een hoge flexibiliteit en elasticiteit dat opnieuw geopend kan worden.

Met Magic gel beschikt u over een krachtig en veelzijdig alternatief voor hars.

Bekijk de video

Ontdek alle varianten en toepassingen