Een elektrische wagen efficiënt en goedkoop opladen? Dat kan dankzij het partnerschap tussen Niko en verschillende laadpaalexperten (Blitz Power, Alfen, Veton, Mennekes). Dankzij de API-integratie in de Niko Home app kan de wagen aan verschillende laadpalen opladen op het meest energiezuinige moment.

De lader is rechtstreeks verbonden met Niko Home Control aangesloten op traditionele bekabeling en op busbekabeling, waardoor de wagen slim kan opladen via de geïntegreerde laadroutine. Manueel ingrijpen is niet nodig. Het systeem houdt automatisch rekening met het energieverbruik van andere toestellen in de woning. Zo vermijd je pieken en kan de eigen zonne-energie gebruikt worden om de wagen op te laden.

Met de gebruiksvriendelijke Niko Home app kan jouw klant zien wat er met je oplaadroutine gebeurt, zelfs op afstand. De app geeft niet alleen live inzichten en meldingen over energieverbruik en -productie maar biedt ook de mogelijkheid om het opladen te stoppen of te pauzeren als dat nodig is.

Het resultaat? Minder energiekosten zonder aan comfort in te boeten.

Klik hier.