gibed
Lid van Imelco

Meer over Gibed

Historiek en filosofie:

In 2007 komen 9 groothandels in elektrisch materiaal, verspreid over gans België (Aleco, Alfa Gent, Elecpro Cuypers, Govaerts, Lumatec, Niederau, Piscaer, Tasiaux en Sarem Hasselt) samen. Om ideeën uit te wisselen en een gezamenlijk antwoord te formuleren op de globalisatie en de concentraties van groothandels die daarmee gepaard gaan. Ze zijn stuk voor stuk onafhankelijk, met het kapitaal in eigen handen en een lange staat van dienst.

Hoewel ze erg gesteld zijn op hun onafhankelijkheid, hebben ze ook heel wat eigenschappen gemeen: een familiale bedrijfssfeer, kapitaal in eigen handen, een hoge kwaliteit van dienstverlening en een klantrelatie waarbij de mens centraal staat. Een sterkte-zwakte analyse geeft voor alle deelnemers dezelfde uitkomst: ze zijn relatief kleinschalig (een nadeel in het globalisatieverhaal), maar daardoor ook soepel en klantgericht (een voordeel op het vlak van dienstverlening).

De oplossing ligt voor de hand. Elke groothandel blijft apart doen waar hij goed in is met focus op soepelheid, klantrelaties, oplossingsgericht vermogen, …

En samen bundelen we onze krachten om sterker te staan op het vlak van aankoop, marketing, IT, …
Omdat globalisatie ook een Europees verhaal is, treedt Gibed op 1 januari 2008 toe tot Imelco, een vereniging van gelijkaardige samenwerkingsverbanden in 16 Europese landen, Amerika, Australië en Rusland.

Cijfers:

  • 9 leden
  • 14 verkooppunten
  • € ca. 70 miljoen omzet (2014)